Til hovedinnhold

Digitalisering i helse- og omsorgsektoren (e-helse)

Ved å bruke teknologi i helse- og omsorgstjenesten får vi effektive og trygge helsetjenester som ivaretar innbyggernes behov.

Artikler

Kommunal portefølje

Kommunal portefølje viser aktivitetene som må til for nå målene på e-helseområdet.

Kommunal sektors ambisjoner på e-helseområdet

KS har sammen med kommunene plukket ut fem e-helseområder som vil gi gevinster i form av bedre pasientsikkerhet og økt kvalitet i årene fremover. Se filmen og få med deg hvilke e-helsesatsninger som bør prioriteres først.

Innbyggertjenester

Innbyggertjenester skal gi innbygger enklere tilgang på relevant helseinformasjon, og gjøre det mulig å samhandle med helsepersonell i kommunene på en trygg og sikker måte.

Legemiddelområdet

To av fem avvik i kommunen er knyttet til legemiddelfeil. Digitalisering av legemiddelområdet er nødvendig for å sikre riktig legemiddelbruk og øke pasientsikkerheten.

Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging

Bruk av teknologi i digital hjemmeoppfølging kan øke brukerens selvstendighet og mestring, samtidig som det frigjør tid for helsepersonell.

Digitale fellesløsninger

Digital fellesløsninger vil bidra til økt effektivitet og pasientsikkerhet.I tillegg vil det gi innbygger og næringsliv mer helhetlige, sikre og kostnadseffektive tjenester.

Digital samhandling

Digital samhandling er digitale tjenester og plattformer som knytter helse-Norge sammen og som gir trygg og effektiv deling av helseinformasjon mellom helsepersonell og innbygger.

Samstyring e-helse

Stat og kommunen må samarbeide som likeverdig parter for å lykkes med nasjonale e-helseløsninger. Løsningene må utvikles i fellesskap og understøtte visjonen om gode sammenhengende tjenester.

KS kompetansenettverk for e-helse (KS e-Komp)

KS kompetansenettverk for e-helse hjelper kommunesektoren med å ta i bruk nasjonale e-helseløsninger, et arbeid som tidligere ble ivaretatt av KomUT.

Foto: Colourbox.com

Kommunenettverk for velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging

Kommuner som skal innføre velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging, kan få støtte av et nyetablert kommunenettverk. Alle landets regioner har egen koordinator i nettverket.

Mer omdigitalisering

Sjekk rutiner for å sende og motta taushetsbelagt post i Altinn og SvarUt

I lys av sommerens hendelser med uåpnet post i Altinn, minner vi om viktigheten av at alle kommuner og fylkeskommuner har gode rutiner for sending og mottak av digitale meldinger fra og til virksomhetene i kommunen.

Styre for KS Digitale Fellestjenester AS

KS' Hovedstyre har nå oppnevnt et styre for det nye aksjeselskapet KS Digitale Fellestjenester AS. Erik Hansen, direktør eHelse i Helse Vest RHF, blir styreleder og får blant annet med seg Harald Danielsen og Gro Jære.

Styringsdokument

Her finner du styringsdokumentet som beskriver planene for hvordan et felles journalløft for kommunene kan realiseres.

Delta på erfaringsutveksling om mottak av bekymringsmeldinger

KS inviterer alle kommuner til et møte tirsdag 13. juni fra kl. 13 til 14 på Teams. Vi organiserer dette møtet for å gi kommuner mulighet til å dele erfaringer om håndtering av avviket.

Foto:

Effekter og barrierer knyttet til bruk av kjernejournal

Helsepersonell opplever flere gevinster når kjernejournal blir brukt som arbeidsverktøy av flere i kommunen, men å ta ut nytten krever tid til opplæring og endringsledelse. Det viser en effektstudie Deloitte nylig har gjennomført for KS.

MiljøfyrtårnFoto: Frederikke Stensrød

Brev til kommunene om oppfølging av bekymringsmeldinger i Visma Familia

Bufdir og KS viser i felles brev til den avdekkede svikten i Vismas fagsystem for barnevernet. Feilen er rettet, men krever at den enkelte kommune oppdaterer systemene. I brevet gis informasjon og anbefalinger om hvordan kommunene bør følge opp saken.

Les flere artikler

KONTAKT